اسیدلاکتیک چیست؟

نوشته شده توسط:جمشید آبلو | ۶ دیدگاه

اسیدلاکتیک چیست؟

هنگامی‌که فرد به تمرینات سخت و با شدت می‌پردازد در عضلات درگیر احساس سوزشی می‌نماید که علت این احساس سوزش بر اثر تجمع زیاد اسیدلاکتیک در آن عضلات می‌باشد.

 

اسیدلاکتیک

یک ترکیب بی‌رنگ است که تقریباً توسط تمامی بافت‌های بدن تولید می‌گردد و برای فعالیت‌های بدنی ضروری می‌باشد. زمانی‌که اسیدلاکتیک تولید شد از طریق جریان خون در تمام بدن به‌طور دائم گردش می‌نماید. البته در مقدار بسیار ناچیز. اسید لاکتیک را هم می‌توان همانند کراتین به‌صورت مصنوعی برای مصرف در (PLA) تولید نمود. با این اوصاف ممکن کردن اسیدلاکتیک مسئله‌ای است که برای هر کسی جای حدس و گمان دارد.
اسید لاکتیک به‌طور معمول از تخمیر گلوکز که یک کربوهیدرات است و از طریق پروسه گلیکولسیز حاصل می‌گردد که یک پروسه شیمیائی است که در آن گلوکز با شکسته شدن به اسید Pyruvic مبدل شده و دی‌اکسیدکربن، آب و انرژی (ATP) آزاد می‌گردد. اگر میزان اسید Pyruvic مازاد باشد آن وقت است که اسیدلاکتیک تشکیل می‌گردد.
▪ به هر حال این یک واکنش برگشت‌پذیر می‌باشد هنگامی‌که اسیدلاکتیک اکسیژن دریافت می‌کند دوباره به اسید Pyruvic جهت استفاده بعدی در بدن مبدل می‌گردد. اسید لاکتیک توسط خون از عضله گرفه (منقبض) شده به کبد فرستاده می‌شود و در آنجا دوباره به اسید Pyruvic مبدل می‌گردد و سپس به دی‌اکسیدکربن، آب و اندانسیون تری فسفات (ATP)
▪ اسید لاکتیک یک محصول ثانوی می‌باشد که توسط بافت‌های بدن و علی‌الخصوص توسط عضلات جهت دستیابی به انرژی به‌وسیله متابولیزه کردن گلوکز در غیاب اکسیژن تولید می‌گردد. گلوکز یا از طریق جریان خون و یا از طریق فرم ذخیره شده آن در عضلات (گلیکوژن) تأمین می‌گردد. از این سیستم انرژی‌رسانی به‌عنوان سیستم انرژی‌رسانی غیرهوازی (anaerobic) نام می‌برند.
▪ اسیدلاکتیک (در مقادیر زیاد) معمولاً در طول تمرینات سخت و نفس‌گیر تشکیل می‌گردد. مقدار زیاد اسیدلاکتیک در عضلات می‌تواند منجر به گرفتگی عضلانی گردد.
▪ اسیدلاکتیک با تخمیر لاکتوز قند موجود در شیر باعث ترشی شیر می‌گردد. همین خاصیت اسیدلاکتیک باعث شده از آن به‌عنوان یک ماده مفید در مقاصد تجاری از قبیل تهیه پنیر، نوشیدنی‌های غیرالکلی (کوکاکولا، لیموناد) و موادغذائی دیگر استفاده گردد.
● اسیدلاکتیک در تمرینات با وزنه
▪ هنگامی‌که فرد به تمرینات سخت و با شدت می‌پردازد در عضلات درگیر احساس سوزشی می‌نماید که علت این احساس سوزش بر اثر تجمع زیاد اسیدلاکتیک در آن عضلات می‌باشد.
▪ اگر شدت تمرین از حدی عبور کند که به عضله مورد تمرین اکسیژن به حد کافی نرسد میزان انباشت اسید لاکتیک در آن عضله و جریان خون افزایش خواهد یافت.
‌▪ به خاطر داشته باشید هنگامی‌که قصد تمرین تا خستگی نهائی را دارید. ناتوانی عضلانی بدون احساس سوزش عضلانی امکان‌پذیر نمی‌باشد و اگر به همین منوال ادامه دهید خاطر جمع باشید که عضلاتتان را تا حد خستگی نهائی آن تمرین نداده‌اید و در سطحی تمرین داده‌اید که از آن به‌عنوان سطح پائین‌تر از اسیدلاکتیک (Sub-Lacticalcid) نام می‌برند.
▪ تمرین در سطح اسیدلاکتیک بدین‌معنی می‌باشد که احساس تجمع اسیدلاکتیک در عضله مورد تمرین در دو سه تکرار آخر ست بسیار مشهود می‌باشد.
▪ برای اجراء دو تکرار آخر می‌بایست حداکثر تقلا را به‌کار بست و به همین دلیل هم هست که اکثر مربیان خصوصی به شاگردان‌شان می‌گویند در دو سه تکرار آخر سوزش عضلانی را احساس کن.
▪ اجراء مقطعی تمرینات تا سطح خستگی در حقیقت باعث پیشرفت توانائی ایروبیکی می‌گردد. اجراء تمرینات با شدتی که منجر به تشکیل اسیدلاکتیک شود در قیاس با اجراء تمرینات در سطح متوسط خیلی سریع‌تر باعث افزایش استقامت عضلانی خواهد شد.
دلیل ان هم این است که هر چه سطح تمرینات پیشرفت نماید عضله ورزیده‌تر شده و پروسه تخلیه اسیدلاکتیک از بافت‌ها سریع‌تر انجام می‌گیرد و در نتیجه احساس سوزش عضلانی کمتری تجربه خواهد شد.
▪ بهترین راه برای رهائی از اسیدلاکتیک در عضله گرفته تداوم دادن به تمرینات و اجراء آن در سطح پائین و آهسته می‌باشد.
اسیدلاکتیک با راه رفتن خیلی سریع‌تر از استراحت کامل از بافت‌ها خارج می‌گردد. به‌دلیل اینکه گردش خون در یک نرخ بالاتر و منظم‌تری در جریان می‌باشد.
▪ بنابراین روند سرد کردن بدن به گردش خون اجازه می‌دهد که به گردش خود در عضلات ادامه بدهد و در نتیجه این فرصت به اسیدلاکتیک نیز داده می‌شود که به داخل کبد رفته و در آنجا دوباره به اسید Pyrvic تبدیل گردد.
▪ در بین ست‌های سنگین می‌بایست استراحت کافی انجام داد. البته به‌قدری که اکسیژن به عضلات فرستاده شد و از تجمع اسیدلاکیک کاسته گردد اگر استراحت کافی در بین ست‌ها صورت نگیرد. افزایش اسیدلاکتیک باعث خواهد شد که یک احساس خستگی و تهوع پس از تمرین به سراغ‌تان بیاید.

با این تفاسیر، برای تمام کردن تمرین دست‌یابی، سوزش عضلانی به‌صورت دوره‌ٔ یک کار خوب تلقی می‌شود. اما به خاطر داشته باشید که بین ست‌ها سنگین به اندازه کافی استراحت کنید و از نفس عمیق غافل نشوید. روند مناسب سرد کردن بدن را پس از اجراء یک جلسه تمرینی سخت و نفس‌گیر حتماً انجام دهید.

  • manicure

    manicure

    • ۱۳۹۶/۰۲/۰۹ - ۱۲:۰۶:۰۴

    Excellent post. I was checking constantly this blog and I'm impressed!

    Extremely helpful information specifically the last part :
    ) I care for such info a lot. I was seeking this particular information for a long time.
    Thank you and good luck.

  • Nikole

    Nikole

    • ۱۳۹۶/۰۲/۲۷ - ۰۳:۱۱:۳۲

    Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to
    claim that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
    Any way I'll be subscribing to your augment and even I success you get right of entry
    to persistently rapidly.

  • Lizzie

    Lizzie

    • ۱۳۹۶/۰۲/۲۸ - ۰۱:۱۶:۴۱

    Thankfulness to my father who stated to me about this
    webpage, this web site is in fact awesome.

  • Della

    Della

    • ۱۳۹۶/۰۳/۱۰ - ۲۱:۰۰:۵۱

    Very good blog post. I definitely appreciate this website.
    Stick with it!

  • chaturbate hack token

    chaturbate hack token

    • ۱۳۹۶/۰۶/۰۶ - ۱۷:۰۵:۳۶

    Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog in Chrome, it looks fine
    but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!

  • Jana

    Jana

    • ۱۳۹۶/۰۶/۱۵ - ۲۰:۰۶:۲۱

    Hello there! This post couldn't be written any better!
    Reading through this article reminds me of my
    previous roommate! He constantly kept preaching about
    this. I am going to forward this information to him. Pretty sure he will have a very good read.
    Many thanks for sharing!